Prima firmă condamnată pentru piraterie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Business Software Alliance (BSA) anunţă prima condamnare din România a unei persoane juridice, cumulativ cu persoana fizică, pentru încălcarea drepturilor de autor asupra programelor software.

Societatea comercială condamnată are sediul în Sibiu şi a produs un prejudiciu total de 5.689 de euro, prin utilizarea de programe software fără licenţă, necesare în domeniul în care activează, respectiv arhitectura. Pe lângă
cuvenitele despăgubiri, societatea comercială a fost obligată să plăteasca şi o amendă penală în valoare de 20.000 de lei, iar administratorul - de 3.000 de lei.
Amenda penală înseamnă automat apariţia unui cazier, precizează reprezentanţii BSA.
În cazul persoanelor fizice române, prima sentinţă de condamnare la închisoare cu executare a fost pronunţată, în anul 2007, împotriva unui distribuitor stradal de CD-uri piratate. Anterior acestei sentinţe cu executare, în România au existat doar condamnări cu suspendare.
Rapoartele BSA arată că ulterior, în 2008-2009, au fost pronunţate peste 50 de condamnări pentru încălcarea drepturilor de autor asupra programelor software, în unele cazuri pedepsele fiind, de asemenea, de închisoare cu
executare. Cea mai mare pedeapsă, în cazul persoanelor fizice, a fost pronunţată în Bucuresti, în cazul unui distribuitor de software pirat, care a primit 6 ani şi 7 luni de închisoare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite