Preţurile gazelor vor continua să crească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Resursele de gaze naturale ale României se vor epuiza în preajma anului 2040, iar preţurile vor continua să crească, existând posibilitatea ca acestea să ajungă chiar şi la o mie de euro pe

Resursele de gaze naturale ale României se vor epuiza în preajma anului 2040, iar preţurile vor continua să crească, existând posibilitatea ca acestea să ajungă chiar şi la o mie de euro pe mia de metri cubi în anul 2010, a declarat, ieri, într-un seminar pe probleme de energie, profesorul Dumitru Chisaliţă, reprezentantul Societăţii Inginerilor din domeniul gazelor naturale.

"În 2000-2006, preţurile au crescut continuu, majorarea fiind de 308 la sută în perioada menţionată. O previziune simplă a guvernului arată că vor creşte în continuare cu 65 la sută, în perioada 2012-2015(…) De la 1 ianuarie 2009, România trebuie să se alinieze la piaţa europeană, deci rămâne de văzut care va fi preţul gazelor. Totul depinde de negocierea contractelor de import. Fiind mai aproape de Rusia, România ar trebui să aibă costuri mai mici de transport", a explicat Chisaliţă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite