E.ON România: Preţul gazelor pentru populaţie ar trebui să crească cu două cifre în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E.ON România a cerut autorităţii de reglementare majorarea etapizată a preţului gazelor în acest an, care cumulată ar trebui să fie de două cifre, pentru acoperirea costurilor companiei, a declarat astăzi Frank Hajdinjak, CEO al E.ON România.

"Costurile neacoperite ale noastre sunt de 400 de milioane de lei în 2009 şi 2010, iar pentru primul trimestru din 2011 - 240 de milioane de lei", a spus Hajdinjak.

În ceea ce priveşte liberalizarea pieţei anunţată zilele trecute de premierul Emil Boc, oficialul E.ON România a arătat că este una dintre cele mai bune veşti primite de companie de la venirea în România.

"Nu ştim dacă Guvernul oricum ar fi făcut asta sau totul a fost la presiunea FMI. Deşi este o măsură tardivă, este bine că e luată", a arătat Hajdinjak.

"Piaţa a fost distorsionată atât de mult timp, încât populaţia ar suferi un şoc dacă majorarea s-ar face dintr-o singură etapă, la nivelul la care ar trebui să ajungă în mod normal. Pentru populaţia vulnerabilă, o soluţie ar putea fi un coş special doar cu gaze din producţia internă sau o pondere mai mare a gazelor autohtone", a continuat el.

Potrivit lui Hajdinjak, este de datoria autorităţilor statului să definească o categorie de consumatori vulnerabili, în concordanţă cu directivele europene.

"Pe termen lung vor profita inclusiv consumatorii de această liberalizare, pentru că se va crea o piaţă competitivă", a mai spus el.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite