Preţul aurului continuă să crească, iar cel al petrolului scade puternic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul aurului a crescut cu 2%, la un nou nivel record, de peste 1.820 dolari uncia, iar cotaţia petrolului destinat pieţei americane a scăzut cu mai mult de patru dolari, în urma mai multor date negative privind economia Statelor Unite, transmite Reuters.

Alt factor care a influenţat piaţa este anunţul Rezervei Federale din New York privind analizarea vulnerabilităţilor subsidiarelor din SUA ale băncilor europene la o posibilă escaladare a presiunilor financiare, mai arată agenţia internaţională, citată de Mediafax.

La ora 15:23 GMT (17.00 ora României), cotaţiile spot ale aurului erau în creştere cu 1,9%, la 1.822,29 dolari uncia, după un maxim de 1.825,99 dolari uncia atins în timpul tranzacţiilor. Metalul preţios este pe cale să înregistreze un avans de 9% în decurs de două săptămâni, cea mai bună performanţă într-un astfel de interval de la jumătatea lui februarie 2009.

Cotaţia argintului a avansat cu 0,9%, la 40,5 dolari uncia.

Compania de consultanţă GFMS în domeniul metalelor preţioase a estimat joi că preţul aurului ar putea ajunge în următoarele şase luni la 1.900 dolari uncia, dar un avans până la 2.000 de dolari uncia este improbabil.

Dolarul s-a apreciat faţă de restul valutelor, iar indicii bursieri americani au coborât cu circa 4%.

Cotaţia petrolului Brent era la ora 15:24 GMT în scădere cu 2,99 dolari, la 107,61 dolari pe baril, comparativ cu nivelul de 117 dolari pe baril de la sfârşitul lui iulie.

Preţului petrolului destinat pieţei americane a coborât cu 4,13 dolari, la 83,45 dolari pe baril, acesta fiind cel mai amplu declin zilnic înregistrat după 8 august. La sfârşitul lui iulie, cotaţia era de aproape 96 dolari pe baril.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite