Preţul locuinţelor medii va fi calculatîn funcţie de zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile pentru locuinţele medii vor începe să se organizeze pe zone din 2007. Vor apărea mai multe proiecte de locuinţe şi, cu toate că la prima vedere nu există terenuri disponibile, ele

Preţurile pentru locuinţele medii vor începe să se organizeze pe zone din 2007. Vor apărea mai multe proiecte de locuinţe şi, cu toate că la prima vedere nu există terenuri disponibile, ele au fost deja achiziţionate cu câţiva ani în urmă pentru investiţiile din perioada viitoare, relevă un studiu al Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare (ARAI).
În 2006, conform ARAI, a avut loc un vârf pe segmentul de piaţă rezidenţial pe partea de locuinţe pentru clasa medie. Dacă în anii trecuţi segmentele abordate de investitori pe această piaţă erau cele pentru locuinţe de lux, începând cu sfârşitul anului 2005 au început să se construiască masiv locuinţe pentru clasa medie - această tendinţă continuând în 2006. Începând cu 2008-2010, tendinţa va fi de dezvoltare a segmentului economic. Referitor la piaţa de birouri, se poate spune că anul 2006 este anul construcţiilor mari, dar au apărut şi multe cereri din partea IMM-urilor, care au nevoie de spaţii mici, de până la 250 metri pătraţi. Pe segmentul clădirilor de birouri, odată cu integrarea în Uniunea Europeană va apărea pentru firme şi obligativitatea utilizării unui spaţiu cu destinaţie specifică de birou şi, de asemenea, va creşte nivelul investiţiilor europene, încrederea existând încă din 2006. În maximum patru ani, se presupune că oferta va ajunge la nivelul cererii pe acest segment de piaţă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite