Preşedintele executiv al DaimlerChrysler are un salariu de 1,5 milioane euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele executiv al DaimlerChrysler, Dieter Zetsche, nu a făcut niciun secret din faptul că are un salariu de bază de 1,5 milioane euro (1,82 milioane dolari), informează AP. Vorbind la

Preşedintele executiv al DaimlerChrysler, Dieter Zetsche, nu a făcut niciun secret din faptul că are un salariu de bază de 1,5 milioane euro (1,82 milioane dolari), informează AP. Vorbind la adunarea anuală a acţionarilor, preşedintele Consiliului de Supraveghere al companiei auto germane, Hilmar Kopper, a confirmat că preşedintele executiv al companiei, Dieter Zetsche, numit la începutul anului curent, va primi un salariu de bază de 1,5 milioane euro (1,82 milioane dolari).
Kopper a adăugat că preşedintele executiv va mai primi încă un salariu şi jumătate în plus, dacă DaimlerChrysler îşi va atinge ţintele. Salariul lui Zetsche este totuşi cu mult sub cele 13,3 milioane dolari primiţi de preşedintele executiv al Ford, Bill Ford, pe anul 2005, dar şi sub cele 10 milioane dolari ai lui Rick Wagoner, preşedintele executiv al companiei General Motors Corp. primiţi pe 2004. Salariul lui Wagoner pentru 2005 nu a fost încă dezvăluit. De asemenea, preşedintele executiv al Deutsche Bank AG, Josef Ackermann, a avut un salariu de 11,9 milioane euro anul trecut, din care 1,15 milioane euro a fost salariul efectiv şi 10,75 milioane euro în cash şi acţiuni. Anul trecut, legiuitorii germani au aprobat o lege care stipulează ca executivii din diverse sectoare să-şi facă publice salariile, această lege punând capăt unei lungi perioade de secretomanie din jurul salariilor celor mai bine plătiţi oficiali ai companiilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite