Vladimir Putin şi-a declarat disponibilitatea de a oferi sprijin Greciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru rus Vladimir Putin şi-a manifestat sprijinul pentru Grecia, care trece printr-o situaţie dificilă din cauza crizei economice, a declarat joi liderul opoziţiei parlamentare elene Antonis Samaras, în finalul întrevederii avute cu şeful executivului rus la Moscova.

I-am expus dlui Putin situaţia de astăzi a Greciei, precum şi perspectivele existente.El şi-a manifestat interesul şi dorinţa de a ajuta ţara noastră”, a declarat Antonis Samaras, liderul partidului de centru-dreapta Noua Democraţie din Grecia, care participă deopotrivă la guvernare şi este şi în opoziţia parlamentară.

Află aici mai multe despre stadiul negocierilor dintre Grecia şi creditorii săi

Potrivit declaraţiilor acestuia, preluate de agenţia de presă Agerpres, la întâlnire au fost abordate în detaliu toate aspectele legate de relaţiile bilaterale. “Am vorbit despre problemele din raporturile ruso-elene şi despre modalităţile prin care acestea ar putea fi depăşite. Am căzut de acord să păstrăm legătura. Grecia are nevoie astăzi de toţi prietenii săi şi Rusia poate fi un prieten valoros”, a mai spus el.

Într-un interviu anterior pentru Ria Novosti, Samaras a declarat că intenţionează să deblocheze relaţiile cu Rusia, care, în opinia sa, în ultimii doi ani au evoluat pe o curbă descendentă. Liderul Noua Democraţie îşi doreşte în special o colaborare mai intensă cu Federaţia Rusă în plan economic şi intenţionează să atragă mai multe investiţii ruseşti pe piaţa elenă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite