Preluarea distribuţiei produselor IT de la Flamingo de către Asesoft, investigată de Consiliul Concurenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenţei investighează o posibilă încălcare a Legii Concurenţei prin preluarea de către Asesoft Distribution a distribuţiei produselor IT de la Flamingo International, potrivit unui comunicat al insituţiei.

UPDATE  Asesoft Distribution colaborează în derularea analizei Consiliul Concurenţei cu privire la preluarea unor contracte de distribuţie de la Flamingo Internaţional, proces pornit în 2009 cu scopul consolidării afacerii şi creşterii performanţelor de busines ale companiei de distribuţie într-un mediu extrem de competitiv demonstrat de piaţa IT locală.

"Asesoft Distribution colaborează cu Consiliul Concurenţei în investigaţia pe care aceştia au declanşat-o şi a pus la dispoziţia inspectorilor de concurenţă toate informaţiile necesare," a declarat Razvan Ziemba, director executiv Asesoft Distribution.

"Noi considerăm că operaţiunea prin care Asesoft Distribution a preluat o parte din activitatea de distribuţie a Flamingo Internaţional a respectat legea şi nu a necesitat o notificare către Consiliul Concurenţei, nereprezentând o operaţiune de concentrare economică în sensul dispoziţiilor Legii 21/1996. Mai mult, noi am facut publice detalii cu privire la preluarea contractelor de distribuţie de la Flamingo Internaţional încă de la momentul finalizării discuţiilor, în martie 2009", a adăugat Razvan Ziemba.

"Asesoft Distribution va continua procesul de consolidare şi de dezvoltare pe piaţa românească, dorind astfel să facă faţă competiţiei economice cu celelate mari grupuri IT regionale şi europene. Cooperarea cu Consiliul Concurenţei este una foarte importantă pentru Asesoft Distribution. Acţiunea
instituţiilor statului pe piaţa din România va duce la atingerea unor niveluri mai bune de calitate şi a unor preţuri mai mici oferite consumatorilor
", a declarat Razvan Ziemba. 

Astfel, Consiliul Concurenţei a declanşat din oficiu o investigaţie privind posibila încălcare a Legii Concurenţei de către Asesoft Distribution SRL prin preluarea controlului asupra afacerii de distribuţie de produse IT dezvoltată de SC Flamingo International SA constând în anumite relaţii comerciale şi a activităţii de service în garanţie

Inspectorii Consiliului Concurenţei au realizat în cadrul acestei investigaţii o inspecţie inopinată la sediul Asesoft Distribution. „Nerespectarea obligaţiei de a nu implementa o concentrare economicã înainte de autorizarea acesteia de către Consiliul Concurenţei reprezintă o încălcare gravă a regulilor privind controlul fuziunilor şi achiziţiilor. De aceea, Consiliul Concurenţei va utiliza toate instrumentele disponibile pentru a se asigura că agenţii economici respectă aceste reguli‟, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. Conform prevederilor Legii Concurentei este interzisă punerea în practică  a unei operaţiuni de concentrare economice până la emiterea unei decizii de către Consiliul Concurenţei.

Asesoft Distribution mai deţine controlul, în comun, împreună cu alte persoane fizice, asupra Dante International SA şi Emag International, societăţi prezente pe pieţele de comercializare cu amănuntul de produse IT, electronice şi electrocasnice din România, operaţiunile de preluare a controlului în comun fiind autorizate de către Consiliul Concurenţei în noiembrie 2009.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite