Prefab Călăraşi va avea energie mai ieftină cu bani de la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul de materiale de construcţii Prefab SA Călăraşi a semnat un contract prin care implementează prima centrală de cogenerare de înaltă eficienţă din România, beneficiind de sprijin financiar prin programul european „Creşterea competitivităţii economice".

Proiectul este realizat în parteneriat cu Kawasaki şi BRD-GSG şi urmăreşte optimizarea consumului şi producţiei de energie atât la nivelul Prefab, cât şi la nivel naţional, prin investiţii în valoare de cinci milioane de euro, a anunţat ieri preşedintele companiei, Marian Petre Miluţ, într-o conferinţă de presă.

Un model pentru fabricile din România

Prin valoarea şi anvergura sa, proiectul poate fi un model pentru toate fabricile din România. Ca urmare a implementării proiectului, Prefab îşi va asigura necesarul propriu de energie consumând 60% din producţia noii instalaţii, iar restul de 40% va fi livrat în Sistemul Energetic Naţional.
„Noi avem cele mai mici preţuri din piaţă şi vom reuşi să le scădem şi mai mult, datorită reducerii costurilor energetice", a mai spus Marian Miluţ. Primele probe tehnologice ale instalaţiei se vor desfăşura în luna noiembrie. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite