"Prafuri pentru mama-mare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Eu cred că ăsta e un blestem. Eu cred că nu mai scăpăm de ăştia nici în mormânt!", comentează căpitanul Panait când îi zăreşte pe hoţi pe scena unei grădini de vară de pe

"Eu cred că ăsta e un blestem. Eu cred că nu mai scăpăm de ăştia nici în mormânt!", comentează căpitanul Panait când îi zăreşte pe hoţi pe scena unei grădini de vară de pe litoral.

În sfârşit, e vacanţă pentru toată lumea: pentru Brigada Mărunţişuri şi pentru cei trei borfaşi, Gogu, Patraulea şi Trandafir, însoţiţi de proaspetele neveste.

În misiune cu nevestele

Şi Căpşună e alături de tânăra sa soţie. "Vreau să aud că BD a plecat în vacanţă pe litoral. Cu neveste şi copii, aşa cum se pleacă", îi cere maiorul lui Panait. "Da, tovarăşe maior, dar neveste nu prea avem toţi!", replică acesta. Iniţial, Panait nu ezită să-şi arate nemulţumirea faţă de sarcina primită. Nu ştie că va avea de rezolvat, în sfârşit, un caz adevărat.

Complici fără voie

Brigada de Fapte Diverse pleacă totuşi la mare şi întâmplarea face ca destinele miliţienilor să se intersecteze cu cele ale borfaşilor.

De fapt, pentru căpitanul Panait şi plutonierul Căpşună nu e chiar vacanţă. Brigada are însărcinarea să prindă un grup de traficanţi de stupefiante.

Nici pentru Trandafir şi Patraulea nu e chiar vacanţă. Ei obţin autorizaţie să desfăşoare câteva numere artistice, alături de trupa "maestrului Trandafir", pe scena unei grădini de vară. Pentru Gogu, situaţia e mai relaxată. Stă la plajă, sub umbreluţă, şi gustă minciunele, în compania unui escroc, traficant de obiecte de artă, pe care îl roagă să-i vorbească "numai în franceză".

Însă relaxarea lui Gogu e vecină cu nepăsarea. Prin Panait şi Trandafir, el intră în posesia unui pachet cu droguri, despre care toţi ştiu că sunt "prafuri pentru mama-mare", adică nişte medicamente indispensabile unei femei în vârstă. Încă un episod în care Gogu, Patraulea şi Trandafir devin complici fără voie.

Miercuri, DVD-ul cu producţia "BD la munte şi la mare" poate fi cumpărat împreună cu ziarul "Adevărul"

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite