Poşta domină topul achiziţiilor publice ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională Poşta Română este pe locul I într-un clasament neoficial al instituţiilor amendate pentru încălcarea legislaţiei privind achiziţiile publice.

„Valorea cumulată a amenzilor este de 310.000 de lei. Este urmată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri, cu 300.000 de lei", a declarat Cristina Trăilă, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP).

Potrivit şefei ANRMAP, cele mai dese încălcări ale legislaţiei în cele două cazuri au fost cele de negociere fără publicarea vreunui anunţ de licitaţie. ANRMAP a pus ieri în dezbatere şi proiectul de modificare a Ordonanţei 34/2006, cea care reglementează achiziţiile publice.

Astfel, principala propunere vizează introducerea noţiunii de parteneriat public-privat, mai ales că în 2010 se aşteaptă să se emită şi directive europene separate pe această temă.

„În prima etapă se va legifera procedura de alegere a partenerului privat, apoi se vor reglementa formele juridice de asociere", a completat Cristina Trăilă.

O altă modificare se referă la micşorarea valorii cumulate a actelor adiţionale la lucrările suplimentare deja contractate, de la 50% la 20%, „pentru a elimina numărul mare de lucrări efectuate prin negociere fără publicarea anunţului", după cum a explicat preşedintele ANRMAP. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite