Poşta Română va fi împărţită în unităţi operaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Să se privatizeze sau nu? Aceasta este întrebarea care apare atunci când vorbim despre Poşta Română. În 2006, când statul a anunţat că Roland Berger se va ocupa de consultanţa pentru privatizarea Poştei Române, răspunsul ar fi fost da.

După trei ani şi o cheltuială de 1,8 milioane de euro, cât au costat serviciile companiei, ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu (foto), spune răspicat că nu se va discuta despre privatizarea operatorului cu peste 7.100 de servicii poştale, din care 1.100 sunt informatizate.

„Vom prezenta un plan de reorganizare şi o vom împărţi pe unităţi operaţionale, să vedem care are profit şi care nu. Scopul este să o aducem pe plus, chiar dacă nu e privatizată", arată Sandu.

Iar misiunea e cu atât mai dificilă cu cât, după primele trei luni din acest an, rezultatele „mamutului" Poşta Română sunt departe de a fi încurajatoare.

Compania a înregistrat pierderi de 14 milioane de lei, cu peste 7% mai mari faţă de pierderile de 13 milioane lei din primul trimestru din 2009, potrivit datelor oficiale. Asta după ce, în anul 2009, trecuse pe minus.

Posibile disponibilizări

După ce vineri a anunţat concedierea a 25% din cei 149 de angajaţi ai ministerului pe care îl conduce, Sandu a menţionat că acum se face o analiză în ceea ce priveşte reorganizarea Poştei Române, care are peste 35.000 de angajaţi. Totuşi, ministrul nu a precizat dacă cei disponibilizaţi vor avea dreptul la plăţi compensatorii. ; Roxana Vântu

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite