Posta cauta 24 milioane de euro pentru "puii" din privatizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Posta Romana vrea sa atraga investitii de 24 milioane de euro, in perioada urmatoare, a anuntat ieri directorul general al companiei, Dan Mihai Toader. Aceasta suma de bani va reprezenta finantarea

Posta Romana vrea sa atraga investitii de 24 milioane de euro, in perioada urmatoare, a anuntat ieri directorul general al companiei, Dan Mihai Toader. Aceasta suma de bani va reprezenta finantarea privata pentru sase societati comerciale noi, la care posta va fi actionar minoritar si unde vor fi angajati aproximativ 3.500 de salariati ai postei. "Domeniile de activitate ale acestor societati sunt serviciile de curatenie, de IT, de transport de valori si procesare de numerar, tiparituri si direct marketing, cargo. Aceste societati vor putea oferi servicii atat postei, cat si altor companii interesate, inclusiv de dimensiuni mai mici", a precizat Toader. Oficialii companiei estimeaza ca infiintarea acestor firme va avea un efect pozitiv asupra cifrei de afaceri a companiei nationale, aceasta urmand sa creasca cu 20 de procente in 2006. "Credem ca profitul va creste cu aproximativ 700 miliarde de lei ca urmare a demararii acestor proiecte de investitii", a afirmat Mihai Toader.
Se cauta parteneri romani sau straini
Pentru participatiile acestor firme cu actionariat mixt s-au aratat interesate o serie de companii importante pe piata, selectarea partenerilor urmand a fi efectuata cel mai probabil prin licitatie. "Suntem in faza de studiere a pietei si de negocieri. Speram ca toate procedurile legale sa fie incheiate pana la sfarsitul lui 2005", a precizat directorul postei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite