Portarul Ariton de la Ministerul Economiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziariştii care ieri i-au pândit pe oficialii FMI în faţa Ministerului Economiei au avut parte de o întâlnire neaşteptată cu... Costică Ariton! Nu, nu este o glumă şi nici nu îl botezăm pe ministrul Economiei, Ion Ariton, ci este vorba despre agentul de pază de la minister, pe care, dintr-o coincidenţă, îl cheamă exact ca pe ministrul pe care îl păzeşte.

Ieri după-amiază a fost zi mare la Ministerul Economiei. Ion Ariton (ministrul), i-a avut drept oaspeţi pe oficialii FMI. Nelipsiţi de la astfel de întâlniri, ziariştii s-au adunat cuminţi în faţa instituţiei, ca nu carecumva să treacă un oficial al FMI neluat la întrebări despre preţul gazelor sau despre privatizarea companiilor de stat.

"Nu-mi vine să cred că vă cheamă ca pe ministru!", exclamă un ziarist către agentul de pază, pe pieptul căruia stătea scris cu litere extrem de mari ARITON.

"Ha, ha!", răde el cu poftă, trăgându-şI reverul peste numele din piept. "Da, mă cheamă ca pe ministru. A observat şi el şi mereu râdem de asta".

"Daţi-ne o declaraţie!", îi cer ziariştii. "Măcar dumneavoastră, dacă ministrul nu vrea să ne dea. Să-l cităm şi pe Ariton cu ceva".

E mic de statură, cărunt, cu o burtică un pic cam mare.

L-am întrebat dacă îi putem face o poză, dar a refuzat vehement, devenind brusc serios. "Nu, că mâine scrieţi la ziar că şi-a angajat ministrul rudele prin minister".

După ce-i dăm asigurări că nici măcar nu ne-a trecut aşa ceva prin minte, redevine prietenos. "Am un văr pe care-l cheamă Ion Ariton", râde Costică.

Oficialii FMI au ieşit, au răspuns la două întrebări şi au plecat, însă singurul Ariton cu care au stat de vorbă ziariştii a fost portarul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite