Ponta vrea verificări urgente ale angajamentelor asumate de ruşi la Mechel Câmpia Turzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta i-a solicitat lui Daniel Chiţoiu, ministrul Economiei, să verifice "rapid" modul în care investitorul rus de la combinatul Mechel Câmpia Turzii şi-a respectat angajamentele asumate la momentul privatizării.

Premierul a acuzat guvernarea PDL pentru problemele financiare ale companiei de la Câmpia Turzii, deşi combinatul a fost privatizat în 2003, în perioada guvernării lui Adrian Năstase.

"Ştiu foarte bine situaţia de la Câmpia Turzii", a spus primul ministru, la începutul şedinţei de guvern, potrivit HotNews.ro.

"Sper să nu am dreptate, dar cred ca este vorba de un nou exemplu de succes ca şi la Nokia", a spus Victor Ponta, adăugând că cei de la PDL "au un talent extraordinar de a anunţa «succesuri» economice", a comentat ironic Ponta.

Combinatul de la Câmpia Turzii se confruntă cu grave probleme economice, acţionarii ruşi intenţionand să disponibilizeze aproximativ 800 de salariaţi, astfel încât numărul angajaţilor ar rămâne la aproximativ 280, de la un total de peste 5.000 înainte de privatizare.

Ponta a mai vorbit înaintea şedinţei de Guvern de astăzi despre clasa pregătitoare, pe care a catalogat-o drept " o harababură şi o prostie"

De asemenea, premierul a vorbit aseară la postul B1 TV despre situaţia Poştei Române, explicând că societatea trăieşte la modul de subzistenţă doar pentru că duce pensiile către pensionari, dar şi despre posibilitatea ca acţiunea lui Dan Diaconescu să pună combinatul Oltchim "pe butuci"

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite