Ponta ar trebui să taie 9,5 miliarde de lei din cheltuielile materiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a ieşit la rampă pentru a anunţa tăierea cu 30% a cheltuielilor bugetare cu bunuri şi servicii. Având în vedere că în 2011 aceste cheltuieli au însumat 31,7 miliarde de lei, pentru a le reduce în 2012 cu 30% ar însemna o tăiere masivă, de 9,5 miliarde de lei.

„Medicamentele şi articolele medicale de imediată necesitate reprezintă cea mai mare parte a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, de aceea, nu e bine să umblăm la ele“, argumentau foştii miniştri de Finanţe (din Cabinetul Boc) atunci când erau întrebaţi de ce nu taie cheltuielile materiale în locul salariilor.
Acum, Cabinetul Ponta a găsit unde era cheltuiala inutilă: contractele juridice, care în ultimii trei ani au însumat 135 de milioane de euro. O altă categorie de cheltuieli tăiate va fi cea dată de deplasări şi protocol, iar o a treia categorie – studiile de fezabilitate şi prefezabilitate la programele care nu au şanse de implementare.
Aşadar, 135, hai 200 de milioane de euro vor fi tăiate, adică aproximativ un miliard de lei. Ce alte cheltuieli vor mai fi tăiate pentru a se ajunge la cele 9,5 miliarde de lei (30%) despre care vorbesc oficialii de la Palatul Victoria, este o enigmă. Oricum, dacă totalul cheltuielilor tăiate de Guvern în 2012 va ajunge la 9 miliarde de lei, atunci am putea spune că acest Cabinet va fi reuşit o megaperformanţă bugetară.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite