Ponta vrea să discute cu petroliştii despre suprataxare: Nu pot doar unii să plătească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat că intenţionează să aibă o discuţie cu producătorii de produse petroliere privind suprataxarea veniturilor excepţionale, spunând că nu îi plac deciziile impuse cu forţa, dar că este o perioadă specială în care toţi trebuie să participe la "efortul ţării".

"Am discutat şi cu cei de la FMI şi cu Comisia Europeană. O să vreau să avem o discuţie cu producătorii din România pentru că nu-mi plac deciziile guvernamentale luate şi impuse cu forţa, dar eu m-am informat în celelalte tări din zonă, a existat o discuţie şi un acord între guvern şi producătorii de produse petroliere, la noi, din păcate, celelalte guverne nu au avut timp de aşa ceva sau nu au vrut. Eu o să-mi fac timp şi vreau să discut cu producătorii, pentru că este o perioadă specială în care toată lumea trebuie să participe la efortul ţării. Pănă la urmă, nu pot doar unii să platească şi alţii nu", a spus Ponta.

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat miercuri că Guvernul pregăteşte un proiect de lege privind suprataxarea veniturilor excepţionale ale companiilor petroliere, care ar urma să fie aprobat până la finele anului şi aplicat din 2013. "Legea nu se va aplica în 2012, ci din 2013", a afirmat Chiţoiu.

Chiţoiu a mai spus că redevenţele pentru resursele naturale vor fi aduse la nivelul european.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite