Ponta: Păstrăm cota de 16% până în 2016, deşi România şi Bulgaria practică un dumping fiscal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că USL va păstra cota unică de 16 la sută până în 2016 sau până când va fi impus un regim de impozitare unitar la nivelul UE, remarcând în context că în prezent "România şi Bulgaria practică un dumping fiscal".

"Cota unică de 16 la sută o păstrăm în perioada 2012-2016 sau până în momentul în care UE va impune un regim de impozitare unitar la nivelul Uniunii", a spus primul ministru, la RTV, dorind să clarifice că USL nu ia în calcul o majorare a acestei cote.

Ponta a reamintit că în cadrul USL este o înţelegere politică asumată, ca această cotă de 16 la sută nu va fi depăşită şi că "dacă vom putea, mergem pe acea cotă în scădere, de 12 la sută şi 8 la sută pentru cei cu venituri foarte mici".

Cât priveşte impozitarea la nivelul UE, Victor Ponta a remarcat că "în acest moment, România şi Bulgaria practică un dumping fiscal".

"În momentul în care în Germania plăteşti 45 la sută, iar în România plăteşti 16 la sută şi în Bulgaria 10 la sută e de înţeles de ce există nemulţumiri", a adăugat el.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite