Ponta: Guvernul şi OMV vor negocia un pachet de măsuri prin care ambele părţi vor avea de câştigat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a efectuat, luni, o vizită oficială în Austria, în care s-a întâlnit cu reprezentanții celor mai mari investitori în România. La întoarcerea în ţară, şeful Guvernului a precizat că subiectul principal a fost legat de capacitatea autorităţilor de la Bucureşti de a asigura în relaţia cu OMV atât predictibilitate, cât şi "un control într-o anumită măsură" asupra preţului carburanţilor.

”A fost o vizită extrem de importantă şi de necesară. Ne-am întâlnit cu reprezentanții comunității de afaceri austriece, cu reprezentanţii celor mai mari investitori din România. Am dat un mesaj de predictibilitate şi de interes din partea noului Guvern pentru a sprijini continuarea implicării în România. Toate răspunsurile lor le-aş putea aprecia ca fiind pozitive, în sensul continuării investițiilor și al prezenței masive pe piața românească a investitorilor austrieci.”, a spus Victor Ponta

Despre discuțiile cu principalii investitori, șeful Guvernului a precizat că au fost constructive, iar vizita lui a fost apreciată.

”Am fost primit de către preşedintele republicii, de către preşedinta Parlamentului şi am avut o discuţie cu cancelarul austriac, am discutat despre teme importante de cooperare economică și politică dar şi poziţiile ţărilor noastre în întrunirea din cadrul UE din 28-29 iunie.

Gestul meu de a efectua o primă vizită în calitate de prim ministru la Viena a fost apreciat și remarcat de partenerii noștrii de acolo”.

În acelaşi timp, tema discuţiei a fost legată şi de proiectele de investiţii în România aprobate de conducerea OMV pentru următorii zece ani, precum şi de litigiile rezultate din clauzele contractuale de privatizare a Petrom.

”Am avut o discuţie cu preşedintele OMV, despre capacitatea noastră de predicţie şi de control a preţurilor privind carburanţii şi intenţiile privind investiţiile în următorii 10 ani în România. Acel comitet interministerial format de Guvern şi reprezentanții OMV vor discuta fiecare punct de pe agendă. Eu am un sentiment pozitiv faţă de modul în care compania OMV nu doar că va investi în continuare în România ci va participa la efortul de a trece o perioadă dificilă din punct de vedere economic și social. E vorba de un pachet, care va fi negociat, sunt zone în care guvernul are de câștigat, sunt zone în care compania are de câștigat. Impresia mea este că va fi o situaţie de win-win”, a conchis premierul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite