Ponta: Găsisem o soluţie să plătim salariile pe august la Oltchim, dar o firmă a blocat conturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a spus, miercuri seară, că guvernul găsise o soluţie pentru ca angajaţii de la Oltchim să primească salariile pe luna august, însă din păcate una dintre firmele de executări silite a împiedicat acest lucru, prin blocarea conturilor combinatului.

"Angajaţii de la Oltchim au primit salariile pe iulie. Găsisem o soluţie să plătim şi salariile pe luna august la Oltchim, dar în momentul în care s-a aflat de acest lucru imediat una din firmele din executări silite s-a dus şi a blocat conturile", a explicat şeful executivului, la România TV.

El a precizat că ministrul Pop a anunţat, joi, sindicatele de soluţia găsită pentru salarii, iar vineri conturile au fost blocate.

„Este vorba de compania care în numele CFR Marfă se duce şi trebuie să recupereze datoriile. CFR Marfă a zis să lase Oltchim să plătească oamenii, dar compania privată nu a vrut", a adăugat Ponta, remarcând în context că "aşa e în România: când unul încarcă, doi descarcă".

Şeful executivului a relatat astfel contextul în care s-a ajuns la soluţia de a oferi un ajutor de urgenţă de 1.400 lei pentru fiecare angajat al Oltchim, precizând însă că nu este vorba de ajutor de stat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite