Ponta: USL susţine încheierea unui nou acord de tip preventiv cu FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că liderii USL i-au asigurat pe reprezentanţii FMI că un eventual guvern PNL-PSD va susţine încheierea unui nou acord de tip preventiv cu Fondul Monetar Internaţional.

CITEŞTE ŞI:

Vosganian către delegaţii FMI: Deficitul bugetar va urca la 2,4%

Opoziţia s-a întâlnit cu FMI. Ponta: Situaţia de la Bucureşti este încă îngheţată, nu sunt semne de primăvară

Ponta a spus că liderii opoziţiei i-au asigurat pe reprezentanţii FMI, ai BM şi ai CE că în opinia USL şi un viitor guvern va trebui să încheie un nou acord de tip preventiv cu Fondul.

El a sugerat că USL optează pentru o variantă de acord cu FMI aplicată şi pentru Polonia, în care Fondul nu împrumută statul respectiv, ci păstrează o anumită sumă de bani la dispoziţia Guvernului, pentru cazuri de urgenţă.

Ponta a subliniat că USL îşi va asuma respectarea acordurilor deja semnate şi va susţine acest lucru, fie în cazul unui eventual Guvern de tehnocraţi, fie în cazul unui eventual Guvern USL.

El a mai spus că USL i-a asigurat pe reprezentanţii celor trei organisme financiare că va sprijini aderarea României la toate tratele care au acoperire în UE, inclusiv la cel de guvernanţă fiscală.

Ponta a afirmat, răspunzând unei întrebări, că liderii USL nu au discutat cu FMI, BM şi CE posibilitatea anulării, pe viitor, a unora dintre măsurile de austeritate luate de Guvernul Boc.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite