Ponta: Trebuie să continuăm autostrada bulgară de la Ruse până la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va trebui să continue autostrada de la Ruse la Bucureşti, iar anul acesta va fi finalizat şi podul de la Calafat, a declarat premierul Victor Ponta, duminică, în legătură cu proiectele de infrastructură pe frontiera cu Bulgaria

Ponta a fost întrebat cum a răspuns propunerii premierului bulgar de continuare au autostrăzii care ajunge la Ruse până la Bucureşti, care în teritoriul bulgăresc este realizată de o firmă a statului Qatar în parteneriat public - privat.

"Am răspuns pozitiv, sperăm ca anul acesta să se termine podul de la Calafat şi e clar că de la Craiova la Calafat trebuie să îmbunătăţim infrastructura. Bulgarii au demarat un proiect care va dura câţiva ani pentru o autostradă care vine până la Ruse şi evident că noi trebuie să facem restul legăturii spre Bucureşti", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Bulgaria, Turcia şi Qatar au convenit înfiinţarea unei companii de proiect pentru construcţia în parteneriat public-privat a unei autostrăzi de 300 kilometri de la Ruse până la Svilengrad, la graniţa cu Grecia şi Turcia.

Autostrada va străbate teritoriul Bulgariei de la nord la sud, conectând graniţa cu România de frontiera cu Grecia şi Turcia, iar costurile sun estimate la aproximativ 750 de milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite