Guvernul vrea să taie salariile bugetarilor cu venituri foarte mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul plănuieşte să facă noi diminuări salarile pentru unii bugetari cu venituri foarte mari. Sunt vizaţi angajaţii din regiile autonome şi din companii, care au salarii care depăşesc şi de cinci ori veniturile directorului.

Guvernul discută, în şedinţa de miercuri, un proiect de lege care limitează salariile personalului din cadrul unor companii de stat, documentul fiind deja inclus pe agenda reuniunii.

La finalul anului trecut, Executivul a decis să prelungească şi pentru acest an perioada de plafonare a indemnizaţiilor acordate directorilor din companiile de stat la nivelul remuneraţiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.

În 2009, Guvernul a hotărât ca indemnizaţiile membrilor Consiliilor de Administraţie din companiile de stat şi regiile autonome să fie reduse drastic, la un nivel de 1% din salariul directorilor acestor societăţi.

În acelaşi timp, salariile directorilor de companii de stat au fost diminuate la nivelul indemnizaţiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.

Ulterior, Guvernul a decis că această plafonare va fi menţinută pe întregul an 2010.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite