UPDATE: Polonia ar putea privatiza rafinăria Lotos. Este preferată o companie de upstream

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Poloniei ar putea scoate la privatizare rafinăria Lotos, a doua ca mărime din ţară, transmite Reuters, preluând declaraţiile acordate de un oficial polonez publicaţiei Puls Biznesu.

Pachetul majoritar de acţiuni al Lotos, respectiv 64%, este deţinut de Ministerul Trezoreriei de la Varşovia, iar restul capitalului este controlat de investitori privaţi.

"Analizăm posibilitatea de a ne reduce participaţia la sub 50% din acţiuni şi de a vinde controlul asupra companiei către un investitor", a declarat adjunctul ministrului Trezoreriei, Mikolaj Budzanowski.

Anterior, instituţia sugera că ar putea vinde 13% din acţiunile Lotos, păstrând 51% din titluri şi controlul asupra companiei.

Guvernul ar prefera să vândă participaţia către un investitor cu experienţă şi know-how în domeniul explorării şi extracţiei de ţiţei, pentru a permite Lotos să aibă acces la zăcăminte petrolifere.

UPDATE: Ulterior acestei declaraţii, purtătorul de cuvânt al Ministerului Trezoreriei, Maciej Wewio, a declarat, pentru Reuters, că nu există deocamdată intenţia de a ceda controlul statului la rafinăria menţionată. "Toate analizele pe această temă vizează viitorul îndepărtat, întrucât este de imaginat că rafinăria va fi privatizată la un moment dat", a spus Wewio.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite