Pogea şi Croitoru, propuşi pentru Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Finanţelor Publice a convocat în 10 februarie o adunare generală a acţionarilor Fondului Proprietatea (FP), pentru numirea unui nou Consiliu de Supraveghere, din care vor face parte fostul ministru de Finanţe, Gheorghe Pogea, şi consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, desemnat premier anul trecut, dar care nu a întrunit votul Parlamentului.

Pe lângă Pogea şi Croitoru, acţionarul majoritar al Fondului Proprietatea, Ministerul de Finanţe a propus-o în forul de conducere pe Graţiela Iordache, cea care a preluat la sfârşitul lunii decembrie funcţia de preşedinte al Consiliului, după ce Mircea Ursache a renunţat la această poziţie.

De asemenea, acţionarul majoritar vrea să îi menţină în noul consiliu pe actualii membri Ene Dinga, Eduard Goean şi Corin Trandafir. Un nume nou este în schimb economista Dumitrean Crinuţa Nicoleta.

Tot la AGA din feburarie vor fi aprobate rezultatele financiare pe 2009 şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an. Totodată, pe ordinea de zi se află şi două informări cu privire la stadiul listării Fondului la Bursă şi cel al semnării contractului de administrare cu Franklin Templeton.

De la sfârşitul lunii trecute, Fondul Proprietatea are şi o nouă conducere executivă, după ce Consiliul de Supraveghere l-a numit pe Ionuţ Popescu, consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc, în funcţia de director general al Fondului Proprietatea, fiind înlocuiţi totodată şi directorul economic şi cel juridic.

Astfel, Daniela Lulache a fost revocată din funcţia de director general, Mihai Darie din postul de director economic, iar Laura Constantin nu va mai fi director juridic. În locul acestora au fost numiţi Ionuţ Popescu, ca director general şi preşedinte al noului directorat, Cristian Busu în funcţia de director economic, iar Valeria Nistor va ocupa postul de director juridic.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite