Plasamentele bursiere randamente mai mici decât săptămâna trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai profitabile plasamente financiare în ultimele 12 luni au fost, în ordine, investiţiile în acţiunile cele mai lichide de la bursa electronică RASDAQ şi în cele tranzacţionate pe Bursa

Cele mai profitabile plasamente financiare în ultimele 12 luni au fost, în ordine, investiţiile în acţiunile cele mai lichide de la bursa electronică RASDAQ şi în cele tranzacţionate pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), însă randamentele acestora sunt în scădere faţă de cele înregistrate săptămâna trecută.
"Blue-chips"-urile de la bursă (componentele indicelui BET) au dat un randament mediu de doar 20% (la începutul săptămânii trecute, acesta era de peste 34%). Investitorii care au plasat bani pe piaţa RASDAQ (mai precis, în titlurile ce compun indicele RASDAQ-C) au înregistrat în ultimele 12 luni un randament mediu de 34% (pe 20 noiembrie, acesta era de aproape 38%).
Potrivit datelor furnizate de societatea de brokeraj Intercapital Invest, investiţia în obligaţiuni corporative ar fi adus, în perioada analizată, un randament anual de 15%, obligaţiunile municipale - 14%, iar depozitele bancare pe 12 luni - 10%. În prezent, dobânda medie la depozitele în lei pe 12 luni este de 8,8%, iar la cele în euro, de 3,15%. Investiţiile în fondurile mutuale au avut în perioada analizată un randament mediu de 12,8%, evidenţiat de indicele IFM.
În schimb, investitorii care şi-au transformat leii în dolari, în urmă cu un an de zile, au înregistrat o pierdere-record de 14,6%, iar cei care şi-au păstrat economiile în euro au înregistrat o depreciere de 4,5 procente.
Rata inflaţiei în ultimele 12 luni (octombrie 2006 faţă de octombrie 2005) a fost de 4,98%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite