Planul Guvernului privind vânzarea imobilelor RA-APPS a eşuat. Nu se găsesc cumpărători pentru vilele statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a revizuit în scădere drastică estimarea de venituri obţinute în acest an din vânzarea imobilelor aflate în administrarea RA-APPS, de la 706 milioane de lei la 296,2 milioane de lei. Decizia a fost luată după ce majortatea licitaţiilor organizate de regie până în prezent au eşuat, în lipsă de ofertanţi.

Prin bugetul de stat pentru acest an, Guvernul şi-a propus să încaseze 706 milioane de lei din vânzarea imobilelor Regiei Patrimoniului şi Protocolului de Stat (RA-APPS), veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului urmând astfel să crească de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru anul trecut.

Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an al RA-APPS, aprobat la sfârşitul lunii iulie de Guvern, prevede însă venituri de doar 296,2 milioane lei din vânzarea imobilelor.

Diferenţa de venituri prognozate apare în contextul în care regia a lansat din primăvara acestui an mai multe licitaţii deschise cu strigare, dar nu a reuşit să vândă decât foarte puţine proprietăţi, în lipsă de oferte.

Lista imobilelor pe care regie le scoate la vânzare a fost aprobată de Executiv la finele anului trecut, dar primele imobile ofertate nu au inclus active valoroase precum Clubul Floreasca, hotelurile Triumf şi Mara, autorităţile precizând că acestea urmează să fie scoase la vânzare ulterior.

Reprezentanţii mai multor companii imobiliare au estimat la 85-90 milioane de euro valoarea celor 600 apartamente din Bucureşti pe care RA-APPS le va scoate la vânzare prin licitaţie cu strigare, cele mai scumpe fiind trei locuinţe din imobile aflate pe bulevardul Kiseleff, fiecare cu preţuri estimative de circa 310.000 de euro.

Multe dintre imobilele ofertate au mai fost însă scoase la vânzare de RA-APPS şi în anii anteriori, fără succes.



Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite