Planorama, insolvenţă şi zeci de procese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea ansamblului rezidenţial Planorama este departe de a se fi terminat, iar starea de nesiguranţă a celor 600 de clienţi în ceea ce priveşte proprietăţile plătite aici continuă pe termen nedefinit.

Euro Habitat, compania care a dezvoltat proiectul în cauză a intrat în insolvenţă, ca urmare a unei decizii a Tribunalului Bucureşti de la sfârşitul lunii iulie, decizie luată ca urmare a sesizării unuia dintre clienţi. Instanţa a stabilit, de asemenea, numirea unui administrator judiciar care va aproba acţiunile firmei, inclusiv continuarea lucrărilor şi predarea apartamentelor din primul bloc al complexului. În aceste condiţii, lucrările la Planorama ar putea fi prelungite cu încă cel puţin câteva luni.
Reacţia dezvoltatorului nu a întârziat să apară, iar reprezentanţii Euro Habitat sunt de părere că decizia instanţei este una eronată, deoarece datoria către clientul reclamant ar fi fost achitată la mijlocul lunii iunie a acestui an. Mai mult, aceleaşi surse susţin că pe adresa companiei nu a sosit nicio citaţie referitoare la acest proces, ca urmare dezvoltatorului nu i s-a garantat dreptul la apărare.

Istoria unei ţepe

Mare parte din clienţii Planorama şi-au achitat locuinţele încă din urmă cu trei ani, iar firma Euro Habitat a fost acţionată în instanţă de zeci de proprietari care reclamă faptul că termenele de predare a apartamentelor au tot fost amânate, iar dezvoltatorul nu a oferit despăgubirile specificate prin contract.
Povestea Planorama a început în urma cu patru ani, atunci când dezvoltatorul cu acţionariat israelian Euro Habitat lansa respectivul proiect la preţuri care atunci erau considerate ca fiind mai mici decât restul ofertele existente la momentul respectiv pe piaţa apartamentelor noi. Proiectul prevedea construirea a aproximativ 1.000 de apartamente, termenul de livrare fiind vara lui 2007. Până în prezent, niciun cumpărător nu a intrat în posesia apartamntului cumpărat cu peste 100.000 de euro.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite