Piraeus Bank dă în judecată agenţia de ştiri Reuters

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul bancar elen Piraeus a demarat acţiuni în instanţă împotriva agenţiei de ştiri Thompson Reuters, cerând daune în valoare de 50 de milioane de euro.

Jurnaliştii Reuters au publicat un articol în care prezentau o serie de tranzacţii imobiliare desfăşurate între bancă şi companii conduse de familia lui Michalis Sallas, preşedintele executiv al băncii.

Zvonuri despre naţionalizarea băncii

Grupul bancar a intentat procese atât împotriva unei unităţi a agenţiei, cât şi împotriva autorului articolului, Stephen Grey. Agenţia este acuzată de Piraeus de defăimare maliţioasă şi intenţia de a „afecta întregul sistem bancar elen". Articolul a fost publicat de Reuters la 2 aprilie sub titlul „Afacerile imobiliare secrete ale unui bancher elen". În material apar infomaţii despre cel puţin şapte proprietăţi deţinute de mai multe companii private de investiţii, care au fost închiriate de grupul bancar. Printre directorii acestor companii se numără soţia şi doi dintre fiii lui Sallas.

Piraeus Bank este al patrulea grup bancar din Grecia în funcţie de activele deţinute. Grupul este prezent şi pe piaţa autohtonă prin Piraeus Bank România. Criza economică şi recesiunea cu care Grecia se confruntă de patru ani şi-au lăsat deja amprenta asupra întregului sistem bancar. Deja se ia în calcul şi posibilitatea naţionalizării principalelor patru grupuri bancare elene (National Bank of Greece, Alpha Bank, Eurobank EFG şi Piraeus Bank). 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite