Piese de Mercedes, produse la Sebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fabrica ar putea deveni operaţională începând cu toamna acestui an şi va asigura câteva sute de noi locuri de muncă. Compania Daimler nu a renunţat la gândul de a avea o uzină în ţara noastră, în care să producă piese auto destinate autoturismelor din portofoliu.

Compania Daimler se va extinde în România

După ce au transferat patru linii de producţie de la Berlin şi Stuttgart în România, producând aici roţi dinţate şi cutii de viteză pentru maşinile Mercedes, nemţii au gânduri mari în ceea ce priveşte ţara noastră, potrivit declaraţiei ministrului Economiei, Adriean Videanu.

Daimler are o asociere la Cugir şi urmează ca în septembrie să extindă activitatea la Sebeş, pe zona de componente. „Sigur, noi am putea merge mai departe, încercând să oferim inclusiv posibilitatea de asamblare", a declarat Videanu, citat de incont.ro, în urma unei vizite efectuate în Germania.

Compania germană a cumpărat deja o hală industrială în Sebeş, unde vor fi produse piese pentru autocamioane şi, până la sfârşitul verii, va fi demarată activitatea în această locaţie.

Daimler în România

În 2008, Mercedes a ales Ungaria pentru fabrica pe care o vor construi în Europa de Est, deşi pe lista de opţiuni erau şi România şi Polonia. Demararea proiectului a fost însă amânată pe fondul crizei economice.

La acea vreme, decizia companiei germană a invocate starea precară a infrastructurii din ţara noastră, însă unele surse susţin că a fost vorba de o creştere a preţurilor terenurilor din zona vizată de nemţi, influenţate de apariţia unui investitor de asemenea calibru.

Dacă vorbim de investiţii, trebuie să amintim că Mercedes-Benz România a inaugurat, la finalul anului trecut, un depozit central de piese originale, la Oradea, cu o suprafaţă de aproximativ 4.000 de metri pătraţi, în urma unei investiţii de circa trei milioane de euro.

Statistici îngrijorătoare pe piaţa auto


Piaţa românească a autoturismelor a înregistrat, în perioada ianuarie-mai, cel mai mare declin din Uniunea Europeană, după numărul înmatriculărilor noi, de 49% faţă de aceeaşi perioadă din 2009.

De asemenea, la nivelul lunii mai, producătorul local, Dacia, a raportat scăderi ale comenzilor, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite