Pierderile înregistrate de Deutsche Telekom duc la schimbarea conducerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

un lider puternic, cu peste 20 de ani de experienţă într-o industrie caracterizată de schimbări tehnologice rapide şi de provocări constante ale pieţei. În plus, are şi o experienţă


un lider puternic, cu peste 20 de ani de experienţă într-o industrie caracterizată de schimbări tehnologice rapide şi de provocări constante ale pieţei. În plus, are şi o experienţă globală, pentru că a extins la nivel internaţional reţeaua T-Mobile. Priorităţile cele mai mari ale lui Obermann vor fi acum clienţii şi serviciile. În acelaşi timp, el va continua să reducă în mod eficient costurile", a spus Klaus Zumwinkel, preşedintele Consiliului de supraveghere, organism echivalent cu Consiliul director.
T-Mobile este unul din punctele forte ale Deutsche Telekom, mai ales datorită extinderii puternice în SUA din ultimii ani. Când era la conducerea T-Mobile, Obermann a redus costurile cu 1 miliard de euro şi a supervizat eliminarea a 1.500 de locuri de muncă. Dar acum analiştii se întreabă dacă nu cumva Obermann, adesea considerat protejatul lui Ricke, nu va avea aceeaşi soartă ca şi acesta, pe măsură ce compania va încerca să stopeze scăderea profiturilor şi a vânzărilor în contextul unei competiţii acerbe. Ca şi alte firme europene de telecomunicaţii, Deutsche Telekom s-a confruntat în ultimul timp cu o scădere a veniturilor obţinute din serviciile tradiţionale de voce, pe fondul apariţiei unor concurenţi noi pe piaţă, cu costuri fixe mai reduse şi, implicit, tarife mai avantajoase. În timp ce alte companii concurente, precum France Telecom şi KPN, au găsit metode de compensare a situaţiei defavorabile de pe piaţă, Deutsche Telekom, sub conducerea lui Ricke, nu a implementat un program eficient de restructurare a activităţii companiei.
"Obermann, ca şi Ricke, a fost CEO la T-Mobile înainte să ocupe poziţia de top care i s-a oferit acum. Consiliul de supraveghere motivează că alegerea lui Obermann va asigura continuitate. Dar de ce să schimbi directorul general dacă vrei continuitate? Noi am crezut că la baza acestei numiri a stat tocmai dorinţa de discontinuitate", a comentat Dan Bieler, director la grupul de consultanţă Ovum, din Londra, citat de AP.

Cine este Rene Obermann?
• Rene Obermann şi-a început cariera la vârsta de 23 de ani, când era student la Universitatea din Muenster, Germania. Atunci el fonda ABC Telekom, o companie care se ocupa cu vânzarea de telefoane şi faxuri şi pe care Obermann o conducea din propriul apartament. Mai târziu, s-a mutat într-un birou de 60 de metri pătraţi, cu două garaje. Atunci, ABC avea deja câteva magazine şi 20 de francizaţi. În 1991, ABC a fost cumpărată de miliardarul Li Ka, din Hong Kong, după ce ajunsese să aibă un venit anual de 13 milioane de dolari şi 60 de angajaţi.
• Obermann s-a angajat la Deutsche Telekom în 1998 şi a devenit membru al boardului şi şeful diviziei T-Mobile în 2002. El a făcut din T-Mobile unitatea cu cea mai mare creştere, oferind dispozitive de e-mail ca Blackberry. T-Mobile SUA, al patrulea operator de telefonie mobilă din America, a anunţat luna trecută că va investi 2,1 miliarde de euro pe o reţea de internet de mare viteză, după ce a plătit 4,2 miliarde de dolari pentru licenţe, arată Bloomberg. Unitatea a raportat un profit cu 10% mai mare pentru trimestrul al treilea. Veniturile tuturor unităţilor de telefonie mobilă ale Deutsche Telekom au totalizat 23 de miliarde de euro în primele nouă luni ale lui 2006, reprezentând 51% din vânzările companiei.
• În vârstă de 43 de ani, Obermann este cel mai tânăr membru al boardului Deutsche Telekom. Anul trecut, el a câştigat 1,5 milioane de euro din salariu şi bonusuri de performanţă. Tot în 2005, Ricke a obţinut, ca CEO, 2,6 milioane de euro, cu peste un milion mai mult decât Obermann.
• Este căsătorit şi are două fiice.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite