Pierderi record pentru British Airways

0
Publicat:
Ultima actualizare:

British Airways (BA) a raportat pierderi record de 531 de milioane de lire sterline (înainte de taxe și impozite), în anul fiscal încheiat la 31 martie, operatorul fiind afectat de recesiune, de disputele din interiorul companiei, dar și de vremea neprilenică, potrivit Reuters.

Recordul negativ înregistrat de operatorul britanic este cel mai mare din 1987, când British Airways a fost privatizată, iar pierderea era de 590 de milioane de lire sterline (adică 846 de  milioane de euro). Anterior, în anul fiscal martie 2008-martie 2009, pierderea BA a fost de 401 milioane de lire sterline.


Operatorul a anunțat că vânzările au scăzut cu 11%, la 7,99 de miliarde de lire sterline, iar reprezentanții companiei speră să revină pe profit anul viitor.
Rezultatele operatorului aerian au fost afectate de greva personalului de cabină din martie, care a costat BA 43 de milioane de lire sterline. În plus, întreruperile de zbor cauzate de norul de cenușă au majorat pierderile cu alte 100 de milioane de lire sterline.


British Airways, al treilea mare operator european, a reușit să-și scadă cheltuielile cu aproape un million de lire sterline, în anul fiscal încheiat la 31 martie, datorită carburanților mai ieftini.
Dacă BA este încă pierdere, Air France-KLM a anunțat joi că se așteaptă să revină pe profit după un an cu pierderi record de 1.285 miliarde de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite