Sony anunţă pierderi probabile de 2,9 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul japonez Sony a anunţat pentru acest an fiscal pierderi totale de 2,9 miliarde de dolari, un minus cu mult mai mare decât fusese anticipat. Până în noiembrie, Sony se aştepta să obţină profit, însă încheie cu pierderi pentru cel de-al patrulea an consecutiv.

Cu pierderi estimate la 2,9 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2011, care se încheie în luna martie 2012, Sony înregistrează al patrulea an consecutiv de rezultate financiare negative.

Potrivit declaraţiilor oficialilor companiei, pierderile din acest an au fost cauzate de investiţia dovedită ,într-un joint-venture cu Samsung. Sony urmează acum o restructurare scumpă a producţiei de televizoare. Vânzările au scăzut semnificativ în ultima perioadă şi, pentru a ameliora pierderile, câteva fabrici de televizoare Sony din Japonia vor fi închise.

Citeste aici despre investitiile Samsung

Ca şi alte companii japoneze, şi Sony a suferit din pricina ratei de schimb valutar, yenul fiind puternic în raport cu dolarul, ceea ce a dus la un preţ ridicat al exporturilor şi la profituri mici obţinute în afara ţării. Un alt motiv care a determinat pierderile companiei este dat de situaţia economică mondială, care a dus la scăderea cererii consumatorilor. Iar cele două dezastre naturale de anul trecut (cutremurul şi tsunamiul din Japonia şi inundaţiile din Thailanda) au întrerupt rutele comerciale ale Asiei.

Preţul acţiunilor Sony a scăzut anul trecut cu 54%, iar astăzi, acţiunile Sony au continuat să se devalorizeze.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite