Piaţa Victoriei, un veritabil pol al centrelor de afaceri din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu aproape 90.000 de metri pătraţi de birouri, această zonă a devenit deja un brand imobiliar

Bucureştiul este printre puţinele capitale europene care nu are o zonă de afaceri bine conturată. Acest fapt este o consecinţă a lipsei unei strategii în domeniu a autorităţilor locale. Cu toate acestea, Piaţa Victoriei, una dintre zonele cu cea mai mare concentrare de clădiri de birouri pe metrul pătrat, tinde să devină polul dezvoltării business center-urilor din Capitală. Printre factorii care au condus la succesul acestei locaţii se numără poziţionarea pe axa centru-nord, accesul facil către aeroport, precum şi apropierea faţă de zone rezidenţiale reprezentative.
"Piaţa Victoriei reprezintă un pol al centrelor de afaceri de clasa A, apanajul zonei fiind localizarea centrală şi existenţa terenurilor propice acestui tip de dezvoltări. În Piaţa Victoriei, dar şi pe bulevardele învecinate, s-au dezvoltat şi încă se vor mai dezvolta asemenea proiecte", spune Mihaela Răducanu, directorul departamentului Birouri, din cadrul companiei Regatta. Iar în prezent, tocmai astfel de locaţii, de clasa A, sunt la mare căutare. Până în acest an au fost finalizate nu mai puţin de nouă proiecte în această zonă. Începând cu Europe House, gata încă din 2002, şi continuând cu imobilul BRD Tower, Barba Office Building sau America House. Astfel, în Piaţa Victoriei sunt închiriaţi deja aproximativ 90.000 de metri pătraţi de birouri. Şi anii următori aduc noi proiecte. Divizia de dezvoltări imobiliare comerciale a Volksbank, Premiumred, a anunţat de curând demararea a două noi proiecte în zonă, unul pe strada Doctor Felix, celălalt, pe Buzeşti.
Avantajele şi dezavantajele biroului în centru
Poziţionarea centrală, vizibilitatea deosebită, imaginea unei afaceri de succes, precum şi accesul la multiple mijloace de transport - iată doar câteva dintre plusurile zonei pe care le ia în calcul orice client care doreşte să-şi stabilească sediul în Piaţa Victoriei. Există însă şi două mari dezavantaje, care, pe termen scurt, par imposibil de remediat, locurile de parcare insuficiente şi traficul infernal. "Pe de altă parte, zona Pieţei Victoriei

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite