Philip Morris închide fabrica din Otopeni în februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Philip Morris , al doilea producător intern de ţigarete, va închide în luna februarie, pentru o perioadă de 16 zile, fabrica pe care compania o deţine în localitatea ilfoveană Otopeni. Motivul închiderii este reducerea costurilor, susţin reprezentanţii sindicatului companiei.

„Am fost anunţaţi că fabrica se va închide 16 zile în luna februarie, iar salariaţii vor intra în şomaj în această perioadă", a declarat, pentru „Adevărul", Cornel Şerbănescu, liderul de sindicat al angajaţilor Philip Morris. Totodată, Şerbănescu a declarat că, în prezent, fabrica lucrează la o capacitate de producţie redusă din cauza scăderii cererii de ţigarete din ultima perioadă. „Ni s-a spu că avem pierderi foarte mari pe piaţa internă", a punctat liderul de sindicat.

De asemenea, sindicalistul spune că atât el, cât şi angajaţii nu sunt mulţumiţi de rezultatele negocierii salariilor pentru anul în curs. „Noi sperăm să ajungem la o înţelegere. În caz contrar, este posibil să intrăm în grevă", a declarat liderul de sindicat.

Contactaţi de „Adevărul", oficialii Philip Morris au confirmat închiderea temporară a producţiei. „Philip Morris România a decis să îşi ajusteze capacitatea de producţie la noile cerinţe ale pieţei prin implementarea unei închideri temporare a fabricii de la Otopeni, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni.
Această decizie vine în urma scăderii continue a vânzărilor de produse legale pe piaţa din România, oglindită de o creştere similară a consumului de ţigări de contrabandă şi ţigări contrafăcute. Această tendinţă s-a accelerat în ultimele zece luni după creşterea accizei cu 48%de la 50 de euro/mia de ţigarete în aprilie 2009 la 74 Euro/ mia de ţigarete în ianuarie 2010", spun reprezentanţii Philip Morris.
„A fost o decizie dificilă. În pofida eforturilor majore pe care le-am făcut pentru a evita această măsură, realitatea din piaţă nu ne-a oferit o altă alternativă. Conform estimărilor interne, în prezent 1 din patru pachete de ţigări este vândut în mod ilicit, iar pentru acestea statul roman nu primeşte nici un fel de taxa", a declarat, pentru „Adevărul", Andrei Vasilescu, Corporate Affairs Director Philip Morris România & Bulgaria.
Închiderea temporară va afecta aproximativ 450 de angajaţi, care vor primi în continuare 75% din salariu pe toată durata închiderii temporare a operaţiunilor fabricii, potrivit conducerii companiei.

Compania produce branduri precum Marlboro, Parliament, L&M sau Virginia Slims. Principalii concurenţi ai Philip Morris în România sunt British American Tobacco, producătorul Kent şi Pall Mall şi JTI, care deţine brandurile Winston, Camel şi Winchester.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite