Petrom va investi peste un miliard de euro anual, potrivit strategiei pentru următorii cinci ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrom va investi în următorii cinci ani peste un miliard de euro anual, a declarat astăzi Mariana Gheorghe, CEO Petrom, într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia prezentării strategiei companiei pentru perioada 2010-2015.

"Avem nevoie de investiţii mai mari de un miliard de euro pe an. Putem face asta printr-o disciplină financiară accdentuată, prin programe de reduceri de costuri, programe de eficienţă energetică care pot îmbunătăţi cash-flowul intern", a afirmat Gheorghe.

Compania intenţionează să-şi majoreze capitalul social cu 600 de milioane de euro în acest an.

De asemenea, o altă sursă de finanţare a acestor investiţii este majorarea preţului gazelor naturale produse în România.

"Vom solicita convergenţa graduală a preţului gazului domestic, apoi vom vedea dacă este nevoie de pieţele financiare. Nu este încă liberalizat sectorul de gaze, unde convergenţa preţului cu cel de import încă nu s-a realizat şi nu stimulează competitivitatea în sectorul industrial în general", a adăugat Gheorghe.

Acţionarii OMV Petrom au împuternicit la finele lunii aprilie conducerea executivă a companiei să majoreze capitalul cu 600 milioane euro. Grupul austriac OMV a anunţat joi că şi-ar putea majora participaţia, de la 51%, prin achiziţia de drepturi preferenţiale acordate altor acţionari pentru suplimentarea capitalului.

Statul român are, prin Ministerul Economiei, 20,64% din titluri, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 20,1% din capital.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite