Petrom şi compania americană Hunt Oil vor colabora pentru explorarea a două perimetre petrolifere în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din Europa de Sud-Est, şi Hunt Oil Company România, o subsidiară a companiei americane Hunt Oil, una dintre cele mai mari companii petroliere private din lume, au încheiat un parteneriat pentru explorare onshore (pe uscat - n.r.) în România, a anunţat Petrom într-un comunicat de presă.

Parteneriatul vizează explorarea în comun a blocurilor onshore Adjud şi Urziceni Est, situate în partea de est a României.

Acest parteneriat reprezintă un pas important în activitatea noastră, fiind primul joint venture pentru explorare onshore. Prin unificarea resurselor noastre financiare şi umane, prin utilizarea expertizei internaţionale şi a celor mai moderne tehnologii, creăm o bază puternică pentru evaluarea potenţialului de hidrocarburi din cele două blocuri", a declarat Johann Pleininger, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de explorare și producție.

Cele două companii vor investi circa 25 de milioane de euro în următorii ani, în cadrul acestui proiect.

Petrom şi Hunt Oil Company România vor derula un amplu program de achiziţie seismică şi analiză a datelor obţinute în 2010 şi 2011, mai spun oficialii Petrom.

Noile date seismice vor fi evaluate în comun pentru a determina oportunităţile de foraj de explorare pentru ţiţei şi gaze.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite