Petrom integrează activitatea de comercializare a gazelor în Petrom Gas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrom va transfera, de la 1 februarie, activităţile de comercializare şi achiziţii de gaze din cadrul Diviziei de Gaze către Petrom Gas SRL.

"Evoluăm pe o piaţă dinamică, la care trebuie să ne adaptăm rapid. Noua structurarea a activităţilor de gaze va aduce în scurt timp beneficii vizibile: va facilita relaţiile cu clienţii – pentru care vom avea o singură interfaţă, va duce la o eficientizare a costurilor prin generarea de sinergii şi va îmbunătăţi răspunsul la cerinţele pieţei", a declarat Gerald Kappes, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru Gaze, Energie şi Produse Chimice, citat într-un comunicat al companiei.

Petrom Gas SRL a fost preluată integral de către Petrom la începutul anului 2005. În prezent, atât Divizia de Gaze a Petrom cât şi Petrom Gas SRL desfăşoară activităţi de comercializare a gazelor.

Divizia de Gaze din cadrul Petrom va gestiona activitatea de măsurare a gazelor, respectiv a debitelor şi puterii calorice a gazelor din punctele în care se realizează transferul în reţeaua naţională de transport. De asemenea, Divizia de Gaze a Petrom va continua să gestioneze livrările de gaze destinate consumului intern din Petrom şi activităţile de stocare a gazelor. 

Această schimbare nu are un impact material asupra situaţiei financiare a OMV Petrom SA (sub pragul de 10% din valoarea totala a activelor OMV Petrom SA, respectiv din valoarea anuala a cifrei de afaceri nete a companiei).

Petrom Gas S.R.L. va fi condusă de un consiliu de administraţie format din maxim trei membri. Activitatea Petrom Gas SRL va fi supravegheată de către Comitetul de Supraveghere, organism creat convenţional, având atribuţii similare cu cele pe care le are Consiliul de Supraveghere în sistemul dualist.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite