Petrom începe în primăvară testele la centrala electrică de la Brazi - prima termocentrală privată din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrom, cea mai mare companie românească, va începe în primăvară testele la centrala electrică pe care o construieşte pe platforma rafinăriei Petrobrazi, urmând ca unitatea să ajungă la capacitatea maximă la finele acestui an, a declarat, pentru "Adevărul", Carmen Neagu, manager pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova al GE Energy, compania care a livrat echipamentele energetice pentru noua centrală.

"Testele vor începe în primăvară, probabil în martie sau aprilie, iar predarea la cheie este estimată pentru ultimul trimestru al acestui an", a spus Neagu.

La finele lunii noiembrie, Wolfgang Ruttenstorfer, CEO al OMV, declara că unitatea va intra în probe în luna ianuarie.

"Suntem foarte aproape de grafic şi facem tot posibilul pentru a recupera această uşoară întârziere. Depinde de condiţiile meteo din timpul iernii. De exemplu, iarna trecută a fost extrem de grea", a arătat Neagu.

Centrala de la Brazi va avea o capacitate de 860 de MW şi a necesitat o investiţie de 500 de milioane de euro.

Unitatea va utiliza circa un miliard de metri cubi de gaze pe an şi va avea o cotă de 10% pe piaţa producţiei de energie, fiind prima termocentrală privată din România.

GE a livrat către Petrom trei turbine pe gaze şi una cu aburi pentru această centrală.

Ruttenstorfer a mai spus în noiembrie, în cadrul unui summit cu ziariştii din ţările unde compania are activităţi, că OMV nu şi-a propus să exporte electricitatea produsă la Brazi, care va fi livrată exclusiv pe piaţa internă. "Consumul de electricitate va creşte în România, iar exporturile sunt oricum greu de realizat din punct de vedere tehnic", a argumentat şeful OMV.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite