Petrom iese de pe piaţa îmbutelierii şi distribuţiei de GPL. A vândut subsidiara Petrom LPG

0
Publicat:
Ultima actualizare:

OMV Petrom a vândut subsidiara Petrom LPG companiei Crimbo Gas International, a anunţat producătorul de ţiţei şi gaze. Petrom iese astfel de pe piaţa îmbutelierii şi distribuţiei de GPL.

Compania nu a precizat care a fost valoarea tranzacţiei.

"Decizia luată de către Consiliul de Supraveghere al Petrom corespunde strategiei Petrom şi a Grupului OMV de optimizare a portofoliului de R&M în vederea îmbunătăţirii eficienţei. Părţile au agreat confidenţialitatea valorii tranzacţiei. Finalizarea acesteia este condiţionată de aprobarea prealabilă a Consiliul Concurenţei", se arată într-un comunicat Petrom.

Până în 2008 Crimbo Gas International a fost controlată de Cristi Borcea, preşedintele executiv şi acţionar al FC Dinamo. Grupul olandez SHV Gas a preluat atunci Crimbo Gas, dar a anunţat ulterior că se va retrage de pe piaţa românească, iar datele actuale ale Registrului Comerţului arată că asociaţii Crimbo Gas International SRL sunt Elena Borcea, mama oficialului dinamovist, cu 50% din părţile sociale, şi Corneliu George Gădoiu, partener de afaceri al acestuia (diferenţa de 50%).

Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de rafinare şi marketing, a declarat că Petrom LPG gestionează un număr ridicat de clienţi mici, având deci un grad ridicat de complexitate.

"Complexitatea acestei activităţi secundare nu este în concordanţă cu strategia noastră. De aceea, în urma procesului de optimizare a portofoliului, am decis să reducem complexitatea prin vânzarea acestei afaceri către o companie specializată, pentru care îmbutelierea şi distribuţia reprezinta activitate principală", a spus el.

Activitatea Petrom LPG include îmbutelierea de GPL, în fabricile de îmbuteliere de la Negoieşti şi Timişoara, precum şi distribuţia de butelii în întreaga ţară, vânzarea şi distribuirea de propan, vânzarea şi distribuirea de GPL auto şi activităţi de comert cu ridicata.

Prin aceasta tranzacţie Petrom iese de pe piaţa îmbutelierii şi distribuţiei, însă va continua să producă GPL şi să comercializeze butelii şi GPL auto prin intermediul benzinăriilor.

Petrom va continua să furnizeze GPL de la rafinăria Petrobrazi către compania cedată, iar aceasta va furniza butelii şi GPL auto către OMV Petrom Marketing SRL.



Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite