Petrom a generat jumătate din profitul OMV în primele nouă luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profitul EBIT (înainte de dobânzi şi taxe) al companiei austriece OMV a crescut cu 11% în primele nouă luni faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 1,93 miliarde de euro, Petrom asigurând aproape jumătate din acest profit, adică 893 de milioane de euro.

Potrivit unui raport al OMV, vânzările companiei s-au majorat cu 48% în perioada analizată, de la 16,68 miliarde de euro la 24,7 miliarde de euro, datorită creşterii preţului mediu al petrolului Brent cu 45% faţă de nivelul din primele nouă luni ale lui 2010.

Contribuţia Petrom la profitul EBIT al grupului OMV în primele nouă luni ale acestui an a urcat cu 86%, de la 479 milioane de euro la 893 milioane de euro, se arată în raport.

Profitul net al grupului Petrom s-a dublat în primele nouă luni, la 2,921 miliarde de lei (694,5 milioane de euro), datorită preţului favorabil al ţiţeiului şi optimizării activităţii operaţionale, a anunţat astăzi compania. Acesta este cel mai mare profit din istoria Petrom obţinut în perioada ianuarie-septembrie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite