Petrom a găsit un zăcământ de gaze care ar putea fi cea mai mare descoperire din ultimii şase ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrom a descoperit o acumulare de gaze în Oltenia care ar putea reprezenta un zăcământ semnificativ, a anunţat astăzi compania într-un comunicat.

„În perioada de teste s-a înregistrat, dintr-un singur strat, un debit maxim stabilizat de gaze şi condensat de aproximativ 3.100 bep/zi. Rezultatele înregistrate până la această dată indică faptul că acesta ar putea fi un nou zăcământ semnificativ, care urmează a fi determinat prin evaluare", spun oficialii companiei.

„Mă bucur să putem anunţa acest succes, care ar putea reprezenta cea mai importantă descoperire de gaze onshore din România în ultimii şase ani. Rezultatele înregistrate în timpul testelor confirmă potenţialul zăcământului şi aşteptările noastre în ceea ce priveşte regiunea Olteniei, unde am concentrat investiţii ridicate", a declarat Johann Pleininger, membru al Directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de explorare şi producţie.

Producţia experimentală este programată să înceapă la finele acestui an.

„Astfel de rezultate în activitatea noastră de explorare sunt esenţiale pentru a furniza energie în România şi sunt remarcabile având în vedere că ne desfăşurăm activitatea într-o activitate care in Romania numără peste 150 de ani. Prin investiţiile pe care le facem pentru utilizarea de tehnologii moderne asigurăm accesul la zăcăminte de gaze care până acum nu au fost accesibile", a spus, la rândul său, Mariana Gheorghe, CEO al Petrom.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite