Petrom nu va distribui dividende pentru 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directoratul companiei OMV-Petrom SA propune acţionarilor să nu distribuie dividende pentru exerciţiul financiar 2009. Propunerea, care apare ca un capitol distinct într-un convocator AGA, „a fost analizată de către Comitetul de Audit şi aprobată de Consiliul de Supraveghere“ al companiei, la data de 25 martie, se arată într-un comunicat al OMV Petrom remis ieri Bursei de Valori Bucureşti.

Acţionarii OMV Petrom, convocaţi la o Adunare Generală (AGA) pentru data de 29 aprilie, vor avea în dezbatere 10 puncte pe ordinea de zi. Pe lângă aprobarea situaţiilor financiare şi propunerea de a nu se distribui dividende, ei vor mai discuta şi propunerile Directoratului de „a nu se stabili un fond de premiere (formă de acordare a unei cote-părţi din profit salariaţilor)“ şi de „a nu face plăţi în baza art. 106 al Contractului Colectiv de Muncă Petrom coroborat cu art. 42, paragraful 2, litera a) a Contractului Colectiv de
Muncă la nivel Naţional“, pentru exerciţiul financiar 2009.
Potrivit Convocatorului, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor OMV Petrom va avea loc la data de 29 aprilie 2010, la ora 10:00, la Sala „D” a Hotelului JW Marriott din Bucureşti, iar o Adunare Generală Extraordinară este programadă pentru aceeaşi dată, în acelaşi loc, la ora 12.00.
„În cazul în care la data menţionată mai sus nu se
întrunesc condiţiile de validitate prevăzute de Legea societăţilor comerciale sau/şi de Actul Constitutiv al Societăţii, şedinţa Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor este convocată pentru data de 30 aprilie 2010, la ora 10.00, în acelaşi loc şi cu aceeaşi ordine de ziC, se mai precizează în convocatorul AGA de la OMV Petrom.

Majorare de capital social

În Anexa convocatorului este prezentat un act adiţional la Actul Constitutiv al OMV Petrom, în care se prevede, în principal, o majorare a capitalului social al companiei „cu până la maximum 50% din valoarea actuală“. Mai exact, cu 2,83 miliarde de lei. Operaţiunea s-ar putea desfăşura, potrivit documentului citat, printr-una sau prin mai multe majorări de capital social, în următoarele condiţii: (a) vor fi emise numai acţiuni noi, şi numai în schimbul aporturilor în numerar; (b) drepturile de preferinţă vor fi acordate acţionarilor existenţi; (c) drepturile de preferinţă ale acţionarilor vor fi tranzacţionate pe Bursa de Valori Bucureşti pe o perioadă de 10 zile lucrătoare; (d) perioada de subscriere va fi de cel puţin o lună; (e) numai deţinătorii de drepturi de preferinţă pot subscrie noi acţiuni; (f) capitalul social va fi majorat în cuantumul subscrierilor şi toate acţiunile care nu sunt subscrise de către deţinătorii de drepturi de preferinţă vor fi anulate; şi (g) acţiunile noi vor fi emise cu o primă de emisiune care se va stabili de către Directorat luând în considerare condiţiile de piaţă de la momentul la care este luată decizia Directoratului şi consultanţa de specialitate din partea unei bănci de investiţii.Directoratul va decide, de asemenea, asupra numărului de acţiuni care se vor emite, asupra preţului de subscriere (incluzând primele de emisiune) şi numărului de drepturi de preferinţă care sunt necesare pentru a dobândi o acţiune nouă. Autorizarea Directoratului să majoreze capitalul social expiră în momentul în care sumele încasate în urma emisiunii noilor acţiuni ating pragul de 600 de milioane de euro. Orice decizii ale Directoratului prin care se aprobă majorările de capital social vor fi supuse aprobării Consiliului de Supraveghere.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite