Petrom atacă piaţa petrolului din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din Europa de Sud-Est, deţinută în proporţie de 51% de OMV AG, a semnat un acord de achiziţie a 74,9% din compania Ring Oil Holding&Trading

Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din Europa de Sud-Est, deţinută în proporţie de 51% de OMV AG, a semnat un acord de achiziţie a 74,9% din compania Ring Oil Holding&Trading Ltd, din Cipru, cu experienţă în explorarea, producţia de ţiţei, dar şi în comercializarea de ţiţei şi produse petroliere.
Compania cipriotă are acţionari din Rusia şi din alte ţări, şi deţine în proporţie de 100% şase companii ruseşti, care, la rândul lor, au un portofoliu de perimetre de explorare în acea ţară. Preţul tranzacţiei, ale cărei contracte au fost semnate la 25 septembrie a.c., este confidenţial. Finalizarea achiziţiei este condiţionată de aprobarea autorităţilor de concurenţă din Rusia, estimându-se că aprobarea va fi obţinută în ultimul trimestru al anului în curs. Portofoliul achiziţionat de Petrom constă în opt licenţe de explorare în zona Saratov, situată la sud-est de Moscova, la circa 1.000 de km, şi într-o licenţă de explorare şi producţie în zona Komi, la 1.200 km nord-vest de Moscova. Extinderea face parte dintr-o strategie mai amplă a companiei, prin care se are în vedere transformarea Rusiei şi a Regiunii Caspice într-o regiune de maximă importanţă pentru Explorare şi Producţie. Până în 2011, Petrom intenţionează să exploreze aproximativ 20.000 km prin intermediul tehnologiei 2D şi circa 3.000 km, prin intermediul tehnologiei 3D seismic. 2013 este termenul până la care compania intenţionează să finalizeze circa 40 de sonde de explorare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite