Petrom: Nu comentăm modul cum ANAF a interpretat datele oferite şi nici calificativle apărute în presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii Petrom, cea mai mare companie locală, au declarat în această seară că nu comentează modul în care ANAF a interpretat datele oferite şi nici calificativele apărute în presă referitoare la companiile petroliere.

„Suntem o companie listată, cu un nivel ridicat de transparenţă, iar rezultatul activităţilor noastre, politica de preţuri precum şi alte informaţii relevante au fost comunicate exhaustiv. Toţi indicatorii noştri financiari sunt calculaţi pe baza standardelor internaţionale şi româneşti şi sunt auditate de către companii internaţionale de top. Suntem pregătiţi să răspundem în continuare oricăror solicitări de informaţii din partea autorităţilor", au spus reprezentanţii Petrom.

Prețurile practicate de Petrom au o evoluție dinamică bazată pe cotațiile internaționale la carburanți precum şi pe concurența pe piață. În plus, prețurile sunt influențate de politica fiscală și de cursul de schimb.

Componenta de taxe în preţul carburanţilor reprezintă circa jumătate din preţul carburanţilor, au mai spus reprezentanţii companiei.

Ei au adăugat că Petrom reflectă cotațiile internaționale într-o manieră moderată. Prețurile practicate de Petrom continuă să fie printre cele mai mici din România iar prețul mediu aplicat de către operatorii din România este printre cele mai mici din Uniunea Europeană

„Nu comentăm modul în care ANAF a interpretat informaţiile oferite de către companiile petroliere", au mai spus oficialii Petrom.

Pe baza calculelor companie, date care au fost prezentate ANAF, preţul carburanţilor a evoluat astfel:

Preţul la pompă în cazul motorinei a cresut cu 24% pe parcursul anului 2010. 8% din această majorare se datorează influenţei taxelor (creştere TVA la 24% a avut cel mai mare impact), iar 16% a provenit din impactul cotaţiilor internaţionale la motorină şi din deprecierea leului în faţa dolarului.

În ceea ce priveşte benzina, scumpirea a fost de 20%. Taxele au fost vinovate pentru o creştere de 8%, iar restul de 12% este influenţa cotaţiilor benzinei şi deprecierii leului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite