Petrom: Cosumul de carburanţi al românilor va scădea cu 10% în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii îşi vor permite din ce în ce mai puţin să circule cu maşina proprie, în condiţiile în care puterea de cumpărare a scăzut şi va continua să scadă, ca urmare a măsurilor de austeritate luate de guvern. Astfel, consumul de carburanţi va scădea cu 10% până la finele acestui an, după un recul de 6% în prima jumătate a anului, a declarat Mariana Gheorghe, CEO Petrom.

Întreaga piaţă de produse petroliere din România, însemnând atât consumul populaţiei, cât şi cel al firmelor, a scăzut cu 12% în primele şase luni ale anului.

Anul 2011 ar putea fi şi mai dificil, a mai spus şefa Petrom, în condiţiile în care totul va depinde de modul în care răspunde piaţa la măsurile luate de guvern şi de ce vor face autorităţile pentru a stimula consumul.

"Este nevoie de stabilitate. Este nevoie de un program al guvernului pentru atragerea de fonduri europene şi pentru atragerea investiţiilor. Acest lucru va creşte încrederea consumatorilor, ceea ce va duce la creşterea consumului. Dar nu se poate spune când anume în 2011 îşi va reveni piaţa", a arătat Mariana Gheorghe.

Citiţi în ediţia de mâine un interviu acordat de Mariana Gheorghe ziarului "Adevărul", în care oficialul Petrom explică motivele pentru care s-a ajuns aici şi estimează cât de jos poate scădea consumul de carburanţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite