Petrom, Dacia şi Rompetrol, în topul companiilor româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România se menţine pe locul cinci în Europa Centrală, cu 33 de companii în topul primelor 500 din regiune, potrivit unui clasament realizat de firma de consultanţă Deloitte având la bază cifrele de afaceri raportate pentru anul precedent.

Prima companie românească regăsită în clasament este Petrom, pe locul 25, urmată de Automobile Dacia, pe poziţia 48, şi de Rompetrol, pe locul 70.

Energia conduce detaşat

Primele trei companii din topul regional sunt din domeniul energetic, respectiv PKN Orlen (Polonia), MOL (Ungaria) şi CEZ (Cehia). Ele sunt urmate de Skoda (Cehia), Naftogaz (Ucraina), PGE (Polonia), Fiat (Polonia), PGNiG (Polonia), Metinvest (Ucraina) şi Ukrainian railway state company.

„După trei ani de creştere susţinută, cifra de afaceri cumulată a primelor 500 de companii din Europa Centrală a coborât cu peste 21%, la 525,6 miliarde de euro. Primul trimestru al anului curent a adus însă şi primele semne de redresare", a declarat George Mucibabici, preşedintele Deloitte România.

Ierarhia celor mai mari companii din România este dominată de sectorul energetic, cu 13 firme, urmată de industria bunurilor de consum şi transport (10), industria prelucrătoare (4), telecomunicaţii (5) şi, în premieră pentru economia românească, o companie farmaceutică (Mediplus Exim). 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite