Personalităţile - printre cei mai convingători "viruşi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai multe personalităţi ale scenei publice mondiale se metamorfozează în viruşi. După ce Bin Laden şi George Bush au făcut ravagii printre utilizatorii de internet, a venit rândul lui

Tot mai multe personalităţi ale scenei publice mondiale se metamorfozează în viruşi. După ce Bin Laden şi George Bush au făcut ravagii printre utilizatorii de internet, a venit rândul lui Berlusconi să atace. Astfel, cei care navighează pe internet sunt avertizaţi că pot primi un e-mail care anunţă faptul că fostul premier al Italiei Silvio Berlusconi a fost împuşcat de un soldat israelian. Cei care deschid acest e-mail riscă să-şi infecteze calculatorul, transformându-se într-o ţintă uşoară pentru hackeri.
Mail-ul respectiv pare a veni de la prestigiosul BBC (bbc.italy2006@bbc.com) şi se prezintă cu un fişier ataşat, necfotos.zip, informează site-ul de ştiri Antena3. Acesta conţine o imagine a lui Berlusconi (silvio01.gif), precum şi fişierul silvio02.pif, care va executa un cod maliţios în computerul victimei. Potrivit SophosLabs, este vorba de un troian Dloadr-ALM. În cazul preşedintelui american, virusul se propagă ajutat de vulnerabilitatea sistemelor RPC şi LSASS.

Hackerii folosesc tehnici de inginerie socială
Asocierea numelor personalităţilor cu viruşii informatici este mai convingătoare. Totodată, cei care se ocupă de metamorfozarea lor utilizează ingineria socială: "De cele mai multe ori, hackerii folosesc tehnici de inginerie socială. A da clic pe un link ca să vezi nişte poze cu personalităţi, este una dintre acestea. De obicei, linkurile trimise au teme cu priză la public, de tipul matrimoniale sau pornografice", spune Cosmin Mareş, director de comunicare al Softwin. De exemplu, virusul Loveletter avea ca temă "Ana Kurnicova loves you", iar ataşamentul se prezenta sub forma unui screensaver Ana kournikova.exe, ana kournikova naked pics etc. (Win32.Blondy.E) şi se trimitea sub formă de e-mailuri care aveau ca ataşament un fişier executabil care purta numele "Kurnikova Screensaver (6+).exe".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite