Pensiunile agroturistice ar putea scăpa de impozitul pe profit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de pensiuni agroturistice ar putea fi scutiţi de la plata impozitului pe profit şi vor plăti TVA redus, de 5%, potrivit unui proiect de lege, aprobat astăzi de Senat.

Pentru a fi scutiţi de la plata impozitului pe profit şi pentru a beneficia de reducerea de TVA, proprietarii pensiunilor trebui să facă dovada că folosesc doar prouse tradiţionale româneşti, provenite din producţia proprie sau achiziţionate din zona respectivă, potrivit proiectului aprobat, astăzi, în Senat, cu o largă majoritate, informează Agerpres.

Fac obiectul acestei legi microintreprinderile care au ca obiect de activitate asigurarea serviciilor turistice in pensiuni turistice si pensiuni agroturistice sau cabane turistice ori asigurarea de servicii de alimentatie publica, in cadrul unitatilor de tip restaurant familial sau restaurant cu specific local.

 Initiatorii acestei initiative legislative sunt deputatii PDL Viorel Arion, Victor Boiangiu, Nicolae Bud, Daniel Buda, Petru Calian, Gheorghe Ciobanu, Marius Dugulescu, Vasile Gherasim, Mircia Giurgiu, Adrian Gurzau, Ioan Holdis, Gheorghe Ialomitianu, Adrian Popescu, Florin Postolachi si Lucian Rivis. Initiativa legislativa a fost adoptata de Senat in calitate de prima Camera sesizata.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite