Pensiile britanicilor, la limita subzistenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Marea Britanie, contribuţiile către fondurile de pensii au continuat să scadă în iulie într-un ritm alarmant, iar în curând beneficiarii vor fi nevoiţi să se descurce cu jumătate din suma necesară unui trai decent, informează independent.co.uk.

Din cauza diminuării sumelor cotizate la fondurile de pensii, veniturile unui pensionar vor ajunge, în medie, la 7.666 de lire sterline (aproximativ 9.323 de euro) anual, potrivit calculelor Aon Consulancy.

Cifra reprezintă jumătate din suma necesară menţinerii unui nivel de trai decent pentru un pensionar, potrivit analizelor Joseph Rowntree Foundation.

Cercetătorii au arătat că, în ultima lună, suma anuală de care ar urma să beneficieze o persoană în vârstă de 60 de ani atunci când va ieşi la pensie a scăzut cu 358 de lire, ajungând la 10.466 de lire, în contextul în care vârsta de pensionare în Marea Britanie este de 65 de ani, iar cotizaţia către fondul de pensii reprezintă 10% din salariu.

Temerile britanicilor par din ce în ce mai întemeiate, pe fondul măsurilor de austeritate adoptate de premierul David Cameron pentru reducerea deficitului bugetar de 11% din PIB.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite